Fodrumsbelysning

Oprettet af Fredrik Andersen - onsdag, 31 august 2016 kl. 11:11:43Denne eftermontering passer til følgende modeller:
Audi A3 8P Hatchback (2003 - 2013)
Audi A3 8P Sportback (2004 - 2013)


Forord

Fodrumsbelysning var nok endnu en af de ting, jeg havde lovet mig selv aldrig at bruge tid og penge på. Kedsomheden og en god pris ændrede dog det syn, selvom det pludselig blev en væsentlig højere pris.

Jeg startede med at købe et komplet sæt fra Kina, sættet lignede OEM med part numre på lygterne osv. Det var dog LED lys, som kun er fungerende på Audi A3 modellerne fra 2010 facelift. Samtidig er stikket som skal tilsluttes din BCM (body control module) også anderledes og det ville derfor ikke helt klikke i.

Nu var jeg blevet fanget og ville altså have fodrumsbelysning, så jeg fandt frem til brugeren RobinA3 på Audi-Sport.net som sælger komplette sæt. RobinA3 sælger både sæt til forsæder og bagsæder, samt indstigningslys til alle døre - Jeg købte det hele.


Tid

1 time ved montering i forsæder.
2 timer ved montering i forsæder og bagsæder.


Montering & Guide

1. Undersøtter din BCM fodrumsbelysning?
Start med at udlæse part nummeret på "09 Cent. Elect.", som er bilens BCM (body control module).
Jeg har selv følgende part nummer monteret: 8P0 907 279 K, som jeg installerede ved montering af tågelygterne.

Note: Jeg ved ikke selv præcis hvilke BCM'er der understøtter fodrumsbelysning, men du kan selvfølgelig også blot gå ind i "09 Cent. Elect. > Long Coding" og gennemse de forskellige bytes efter "Footwell Lights".

2. Køb af kabelsæt + lamper.
Jeg vil selvfølgelig anbefale at du køber dette af RobinA3 fra Audi-Sport.net. Du skal selvfølgelig også gøre op med dig selv om du både vil have lys foran og bagved.

3. Montering
Følg evt. nedenstående guide.

3. Kodning

Guides
- Forsæder
- Bagsæder


Kodning

1. 09-Cent. Elect.
2. Coding - 07
3. Long Coding Helper
4. Byte 20
5. Aktiver Bit 0

- Andre kode muligheder af fodrumsbelysning


Anvendelse

Når du åbner døren tænder fordumsbelysningen og når du lukker døren igen slukker lyset. Du kan dog aktivere lyset under kørsel og justere lysstyrken via kombi-instrumentet eller kodning.


Anvendte Part numre + Pris

Beskrivelse Anvendte Parts Link
4x Lamper 8E0 947 101 RobinA3
Kabelsæt - RobinA3
RobinA3 var meget fin at handle med og afsendte varerne efter kort tid. Han laver selv kabelsættet og udfører dem så de ligner 99% OEM sæt.

Efter aftale med RobinA3 nævnes der ikke priser på disse dele, da priserne går op og ned. Samtidig købte jeg også lys til døre, osv. hvilket kan have haft indflydelse på den totale pris.