Armlæn Fix

Oprettet af Fredrik Andersen - torsdag, 22 april 2015 kl. 16:18:32

Denne eftermontering passer til følgende modeller:
Audi A3 8P Hatchback (2003 - 2013)
Audi A3 8P Sportback (2004 - 2013)


Forord

Da jeg skulle åbne mit armlæn den anden dag knækkede plastik delen og en klips faldt ned. Da jeg synes det var for dyrt at skifte hele armlæns låget, gik jeg i gang med at søge alternativer.


Tid

Ca. 1 time


Køb

Da skaden var sket startede jeg med at undersøge diverse forums og kunne hurtigt se at jeg var langt fra den eneste som havde oplevet problemet.

Der blev beskrevet at man ikke kunne købe den lille del plastik samt klips i løssalg, så de fleste forsøgte at lime plastikken sammen igen. Jeg så dette som en fin mulighed men da skaden skete på en længere køretur, må jeg have mistet klipsen og så var der ingen vej tilbage end at skifte dele.

Jeg startede så med at søge efter ny top til armlænet da jeg alligevel ønskede læder med grå syninger. Audi Zentrum Flenburg kunne ikke finde det rigtige part nummer og ingen på div. forums kunne hjælpe mig, det endte derfor med at jeg gav op og begyndte at søge på muligheder på ebay.

På ebay fandt jeg hurtigt denne artikel og det endte også med at jeg bestilte den del hjem.
http://www.ebay.co.uk/itm/171673599267

Hvis man stadig har klipsen, kan man spare lidt penge og købe denne i stedet:
http://www.ebay.co.uk/itm/281639087239

Ingen af de to ovenstående dele er 100% ægte. Der er et Audi logo i, men intet der ligner et part nummer, blot et par underlige tal. De er heller ikke 100% ens med den originale, men den passer fint og fungerer.

Ved afmontering af det gamle plastik fandt jeg også et part nummer på undersiden, da jeg slog det op kunne jeg dog se at det er part nummeret for hele låget til armlænet så plastik og klips findes altså ikke i løssalg fra Audi.Guide

1. Start med at afmontere låget til armlænet.

Dette gøres ved at åbne låget og trykke ind på "hængslerne".  Tryk ind på hver side og du vil nemt kunne vride det af.

Når det efterfølgende skal monteres skal det gøres på samme måde.
2. Find en skruetrækker eller andet solidt og tyndt. Jeg arbejdede faktisk bedst med en par solide bestik knive. Start i højre hjørne som på billedet.

Det er ikke dumt at være 2 pers. ved mindre du har mange arme eller noget du kan holde låget fast med.
3. Det ser nemt ud på billederne, men jeg var meget nervøs for at knække noget og samtidig gad de to dele ikke rigtig gå fra hinanden. Jeg prøvede først med andre ting end klemmer men de er klart det eneste rigtige.
4. Løsn så venstre side og sæt en klemme her også, så de sidder som på billedet.
5. Når begge klemmer er på plads bør der være en okay synlighed til hvor den gamle plastik del er monteret. Min åbning var slet ikke så stor som på billedet, men det var stadig forholdsvis nemt at lirke plastikken af.
6. Nu skal den nye plastik del monteret. Hvis man kigger ind i armlænet kan man se et hul i hver side. Det ligner lidt at det er med aluminium kant. Her sætter du det ene ben fra plastikken ind.
7. Monter nu klipsen. Den skal sidde som på billedet men samtidig under det lille stykke plastik på undersiden af låget til armlænet.

Dette skal gøres før ben 2 bliver monteret ved mindre du har MEGET små og stærke fingre.
8. Efter montering af klips og det første ben, så lirker du det sidste ben ind på plads. Sørger for at klipsen sidder korrekt.

9. Monter låget på armlænet igen.
Alt i alt en noget billigere løsning end at købe nyt låg. Nu skal jeg blot finde noget læder at ligge ovenpå.

Det skal også nævnes at der findes mange af disse på ebay nu, også billigere end hvad jeg gav.


Pris

Beskrivelse Pris
Plastik + klips 186 kr.
Fragt 45 kr.
Pris i alt 231 kr.